Номер 177

Вирушивши у велосипедний похід, група туристів за перший день подолала 42 км, що на 12 км менше, ніж за другий, а за третій — на 4 км більше, ніж за перший і другий разом. Скільки кілометрів проїхали туристи за три дні?

Розв’язання

1) 42 + 12 = 54 (км) — за другий день;
2) 42 + 54 = 96 (км) — за два дні;
3) 96 + 4 = 100 (км) — за третій.
4) 42 + 54 + 100 = 196 (км) — усього.
Відповідь: 196 км усього проїхали туристи за три дні.


Коментарі

Всього коментарів: 0