Рейтинг: 4.5 з 5 (2 голос.)

Трудове навчання. Технічні види праці. Підручник для 8 класу

Українська мова навчання
Видавництво: Педагогічна думка
Рік:
ISBN: 978-966-644-089-4
Формат: PDF (електронна книга)

Скачати
Як скачати книгу?

Юний друже!
Вступ

Розділ І. ПРОЕКТУВАННЯ ВИРОБІВ

Об’єкти проектування. Методи проектування
§1. Процес проектування. Метод ідеальності в проектуванні
Художнє конструювання виробів
§2. Конструювання і комбінаторика
Технічне конструювання
§3. Перерізи на кресленні
§4. Розрізи на кресленні
§5. Нахил і конусність на кресленні
§6. Допуски і посадки
Штучні і синтетичні конструкційні матеріали
§7. Полімери, їх класифікація і властивості
§8. Пластмаси
§9. Гума
Машинобудівні матеріали
§10. Загальні поняття про метали
§11. Фізичні, хімічні, технологічні та механічні властивості металів
Деревина
§12. Властивості деревини
§13. Механічні властивості деревини
§14. Визначення вологості деревини
§15. Технологічні властивості деревини
Запитання для самоперевірки до розділу 1

Розділ 2. ТЕХНІКА І ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ВИГОТОВЛЕННЯ ВИРОБІВ ІЗ КОНСТРУКЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ

Техніка
§16. Будова фрезерного верстата
§17. Управління фрезерним верстатом
§18. Прийоми фрезерування
§19. Основні відомості про фрезерування
§20. Фрезерування уступів і пазів дисковими фрезами
§21. Відрізання заготовки і прорізання пазів
§22. Професія - фрезерувальник
§23. Поняття про різьбу
§24. Основні елементи різьби
§25. Профілі різьби
§26. Основні типи різьб і їх призначення
§27. Зображення і позначення різьби на кресленні
§28. Інструменти для нарізання різьби
§29. Нарізання різьби
Технологія обробки металів
§30. Термічна та хіміко-термічна обробка металів
Технологія довбання та ручного свердління отворів різних форм на заготовках із деревини
§31. Ручне довбання деревини
§32. Різання стамескою
§33. Ручне свердління деревини
§34. Заточування деревообробних інструментів
Оздоблення виробів
§35. Поняття про народні промисли
§36. Оздоблення деревини вставками
§37. Маркетрі
§38. Оздоблення виробів із деревини, виготовлених на токарних верстатах
Оцінка об’єктів і процесу технологічної діяльності
§39. Поняття про якість, ергономічну та екологічну оцінку об’єктів праці
Професійна діяльність людини та її вибір
§40. Принципи вибору професії
§41. Професіограма як джерело інформації про професію
Запитання для самоперевірки до розділу 2

Розділ 3. ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНІ РОБОТИ

Контрольно-вимірювальні прилади
§42. Принцип дії і будова контрольно-вимірювальних приладів
§43. Система вимірювальних приладів
§44. Лічильники електроенергії
§45. Неоновий пробник, амперметр, вольтметр і авометр
§46. Перша допомога при ураженні електричним струмом
Квартирна електромережа
§47. Використання послідовного та паралельного з’єднання споживачів у побуті. Правила монтажу розгалуженої мережі у побуті
Колекторний електродвигун
§48. Будова, принцип дії та призначення колекторного електродвигуна
§49. Паспортні дані колекторних електродвигунів та технічний догляд за ними
Запитання для самоперевірки до розділу 3

Розділ 4. ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ РОСЛИН

Технологія вирощування картоплі та кукурудзи
§50. Основи агротехніки вирощування картоплі
§51. Основи агротехніки вирощування кукурудзи
Технологія вирощування плодових дерев
§52. Загальна характеристика плодових дерев
§53. Технологія розмноження і вирощування плодових дерев
§54. Догляд за плодовими деревами
§55. Ручний садовий інвентар, його призначення та безпека праці під час користування ним
Механізовані знаряддя праці
§56. Малогабаритні механізовані знаряддя в озелененні території
Первинна переробка та зберігання продукції рослинництва
§57. Способи заготівлі овочів
§58. Первинна переробка овочевої продукції
Запитання для самоперевірки до розділу 4

Розділ 5. ТЕХНОЛОГІЯ ДОГЛЯДУ ЗА ТВАРИНАМИ

Технологія розведення домашньої птиці
§59. Значення і місце водоплавної птиці у житті людини
§60. Породи водоплавної птиці й отримання молодняка
§61. Вирощування молодняка качок
§62. Догляд і вирощування молодняка гусей
Переробка продукції тваринництва
§63. Біохімічні основи первинної переробки продукції тваринництва
§64. Технологія первинної переробки молочної продукції
§65. Технологія отримання молочної продукції в домашніх умовах
§66. Технологія приготування сиру
§67. Вершкове масло: основи технології виготовлення
Запитання для самоперевірки до розділу 5
Перелік використаної літератури
Словничок технічних термінів

Коментарі

Всього коментарів: 0