1. Статті
  2. Усе для школи

ТОП-5 настільних ламп для школярів від Price.ua

Збираючи дитину до школи, батьки намагаються купити для неї якісну шкільну форму, портфель, зошити та інші необхідні на уроках речі. При цьому не можна забувати і про організацію для школяра робочого місця вдома, одним з важливих елементів якого є настільна лампа.

Правильне освітлення робочого столу дозволить дитині легше сконцентруватися на виконанні домашнього завдання та мінімізувати навантаження на очі. Обрати найкращий освітлювальний прилад для сина або доньки допоможе агрегатор Price.ua, оскільки на цьому сайті знайдеться якісна настільна лампа і для першокласника, і для учня старшої школи.

ТОП-5 ламп для учнів 1-5 класів

Для школярів молодших класів рекомендується обирати освітлювальні прилади з плафоном у формі трапеції або конусу, який кріпиться на рухливій ніжці. Вони дозволяють забезпечити направлений потік світла на робоче місце дитини.

Найбільшою популярністю у батьків школярів 1-5 класів користуються моделі:

  • Camelion KD-362 за 9 у.о. (Росія, метал та пластик, лампа розжарення на 60 Вт);
  • Eglo 9229 Basic за 15 у.о. (Австрія, метал та пластик, лампа розжарення на 60 Вт);
  • Massive Benny 66236 за 40 у.о. (Бельгія, метал, галогенова лампа на 60 Вт, сенсорний вимикач);
  • Camelion KD-301 за 9 у.о. (Росія, метал, лампа розжарення на 60 Вт);
  • IKEA ТЕРЦИАЛ за 13 у.о. (Швеція, метал, потребує самостійної збірки, LED-лампа на 400 лм).

Більшість представлених настільних ламп пропонується в декількох кольорах. Дітям, як правило, подобаються яскраві світильники. Однак лікарі рекомендують обирати моделі білого, сірого та інших пастельних кольорів. Вони не відволікають увагу, не подразнюють очі дитини.

ТОП-5 світильників для старшокласників

Підлітки більше уваги приділяють дизайну настільних ламп, тому для них батьки найчастіше купують моделі в стилі хай-тек. Ці освітлювальні прилади можуть бути з плафонами трапецієподібної або видовженої форми. Обов’язковим залишається рухливий штатив, який дозволяє легко налаштувати світильник для виконання домашніх письмових завдань або для роботи за комп’ютером.

Старшокласники віддають перевагу наступним моделям:

  • Ultralight DL 069 від 12 у.о. (Китай, метал та пластик, люмінесцентна лампа на 11 Вт);
  • Camelion KD-312 від 17 у.о. (Росія, метал, лампа розжарення на 60 Вт);
  • Camelion KD-015 від 17 у.о. (Росія, пластик, люмінесцентна лампа на 11 Вт);
  • Intelite DL3-6W-WT від 39 у.о. (США, пластик, незмінна LED-лампа на 6 Вт,сенсорний вимикач з регулюванням потужності);
  • Massive 67319 від 42 у.о. (Бельгія, метал та пластик, люмінесцентна лампа на 14 Вт).

В настільних світильниках лампи розжарення можна замінити на енергозберігаючі. При цьому лікарі рекомендують обирати лампи жовтого спектру, оскільки вони дають світловий потік, максимально наближений до денного світла.

Яку б модель настільної лампи не обрали батьки, вона повинна бути зручною та подобатись школяру. Тільки в цьому випадку дитина буде користуватися нею з задоволенням. Також слід пам’ятати, що разом з місцевим повинно працювати і загальне освітлення, що зробить навантаження на очі школяра мінімальним.

Повідомити про помилку