1. Статті
  2. Усе для школи

Як за допомогою 3D фотоапарата запам’ятати 1 вересня на все життя?

Дзеркальні фотокамери, компактні фотодевайси — дана техніка давно увійшла в наше життя, прикрасивши її веселкою спогадів і почуттів. Адже можливість зберегти в фотографіях довгу пам’ять про щасливі життєві моменти своїх рідних унікальна. Особливо це стосується сімей з дітьми. Перша поїздка на море з дитиною, незабутній випускний в дитячому садку, 1 вересня, коли першокласник вперше направляється в школу з величезним букетом квітів — в будь-якому випадку фотоапарат буде доречний. І якщо стандартні моделі вже є практично в кожній родині, то 3D фотоапарати з можливістю отримання стереоскопічних фотографій зустрічаються в українців дещо рідше. На основі інформації популярного серед українських користувачів порталу Price.ua опишемо особливості таких стереокамер — можливо, це допоможе батькам визначитися з вибором відповідної моделі напередодні чергового 1 вересня.

Сучасні 3D фотоапарати дають можливість отримувати цифрові стереофотографії двома способами — за допомогою фотокамер з одним та двома об’єктивами. Камера з одним об’єктивом автоматично фотографує об’єкт зйомки двічі — по одному знімку з ракурсами на кожне око, а потім кадри в апаратному режимі об’єднуються в один. Щоб побачити зображення, зроблене будь-яким стереоскопічним фотоапаратом, треба мати доступ до 3D-телевізора чи анагліф-окулярів з різнокольоровими лінзами. Або можна зробити це на звичайному комп’ютерному моніторі при установці спеціального програмного забезпечення. Завдяки багатьом особливостям, професійний 3D фотоапарат є дуже цікавим девайсом, і більш детально розглянути конструкцію популярних моделей можна на майданчику порівняння цін Price.ua.

За іншими характеристиками 3D фотоапарати не поступаються навіть дзеркальним камерам. Наприклад, стереоскопічна модель Sony DSC-HX300 з ефективною ємністю матриці в 20,39 мільйонів пікселів має незнімний об’єктив з 50-кратним зумом, чиї характеристики схожі з характеристиками трансфокаторів дорогих дзеркальних фотоапаратів. Фотокамера дозволяє робити відмінні макрофотографії без втрати чіткості, якісно передає динаміку руху з натуральною передачею кольору, має ємний акумулятор, який дає можливість знімати без перерви до 4 годин. Важливою деталлю зараз, незадовго до 1 вересня, є і те, що за допомогою Sony DSC-HX300 можна записувати на пам’ять об’ємні тривимірні ролики за участю дітей та їх однокласників. Ціна фотодевайса становить 402 долара.

Якщо ж потрібно щось більш компактне, можна придивитися до інших моделей. Приміром, 3D фотоапарат Panasonic Lumix DMC-TZ60 важить лише 240 грамів без батареї, при цьому він обладнаний видошукачем, модулями Wi-Fi і GPS, 30-кратним оптичним зумом. Ця камера наділена здатністю записувати HD-відео та робити відмінні знімки. Докладніше ознайомитися зі світом сучасних 3D фотоапаратів, порівняти ціни та вибрати недорогу модель з гідними характеристиками можна на сайті Price.ua. І тоді не тільки 1 вересня, але й інші родинні свята обов’язково залишаться в пам’яті на все життя.

Повідомити про помилку